Koenigsegg - Sveriges främsta entreprenör

Sportbilspionjären Christian Von Koenigsegg har nyligen utsetts till Sveriges främsta entreprenör vid den nationella finalen av EY Entrepreneur Of The Year och kommer att representera Sverige i världsfinalen i Monaco i juni.

Christian Von Koenigsegg - En visionär entreprenör

Christian Von Koenigsegg är mannen bakom visionen att etablera ett svenskt sportbilsmärke och att införliva miljömedvetenhet i sportbilsbranschen. Genom sitt företag, Koenigsegg Automotive AB, har han revolutionerat branschen genom att skapa världens första sportbil som drivs av det miljövänliga bränslet E85. Med en unik uthållighet, tålamod och förmåga att se in i framtiden har Christian visat upp den starkaste av viljor. Trots utmaningar och motgångar har han fortsatt att driva sitt företag framåt med en passion för att göra det omöjliga möjligt.

Koenigsegg - Banbrytande teknologi och innovation

Koenigsegg är känd för sin banbrytande teknologi och innovativa design. Företaget tillverkar endast bilar på beställning, vilket ger varje bil en unik touch och en personlig känsla för ägaren. Nästan alla komponenter i bilarna tillverkas och utvecklas i Ängelholm, där företagets fabrik är belägen. Byggprocessen för varje bil sträcker sig vanligtvis över fyra månader, vilket resulterar i ett begränsat antal bilar tillgängliga på marknaden. Trots detta har Koenigsegg fått globalt erkännande och fortsätter att investera i att utveckla sin teknologi och sina unika komponenter.

Representera Sverige i världsfinalen

Som vinnare av huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year 2023 kommer Christian Von Koenigsegg att representera Sverige i världsfinalen i Monaco. Hans framgångsrika entreprenörskap och visionära ledarskap har inspirerat många att följa sina drömmar och våga satsa stort. Med sitt motto "NO fear of failure" har Christian visat att inget är omöjligt för den som vågar tro på sig själv och sin vision.

Läs mer om Koenigsegg