Tesla öppnar upp laddnätverk!

Nu öppnar Tesla upp delar av sitt laddnätverk i Sverige, 42 av 57 stationer med gott om ledig kapacitet blir tillgängligt. Tesla har 700 laddplatser i Sverige och 30 000 i Europa. Detta ska utvärderas innan de laddstationer som har hög beläggning berörs, det är anledningen till att inte alla laddstationer blir tillgängliga direkt.

 

Sedan tidigare har Tesla öppnat upp i Norge och i Nederländerna. Tillsammans med Sverige öppnar även Spanien, Storbritannien, Belgien och Österrike med startdatum 18 maj.

 

Att svänga in och ladda utan abonnemang kostar just nu 7:30 kr per kWh i snitt. Med ett abonnemang för 129 kr i månaden blir motsvarande pris 5:10 kr. Varför ange snittpris? Tesla uppger snittpris på grund av att elpriserna skiljer mellan olika stationer. För att kunna utnyttja laddmöjligheten behövs Teslas mobilapp laddas ner.

 

Värt att notera är att det kan kosta upp till 10 kr extra per minut om du står kvar efter att bilen är fulladdad. Syftet att öppna upp möjliggör vidare expansion.

 

Priser hos ett urval andra laddoperatörer:

 

  • Ionity: 8,7 kr / kWh (Ca 3,3 kr / kWh med abonnemang som kostar mellan 150 – 200 kr per mån beroende på bilmodell. 12 mån bindning)
  • Circle K: 6,29 kr / kWh
  • OKQ8: 5,99 kr / kWh
  • Eon+Clever: 5,25 kr / kWh