Några tips till sommarutflykten, besök ett bilmuseum!

Volvo Museum (Göteborg): är dedikerat till att visa upp Volvos historia och utveckling genom åren. Här kan du se en imponerande samling av Volvobilar, inklusive klassiska modeller och prototyper. 

Teknikens och Sjöfartens Hus ((Malmö): har en stor utställning om transport och teknik, inklusive en sektion dedikerad till bilar och motorer. Här kan du lära dig om bilens utveckling och hur den har påverkat samhället.

Saab Car Museum (Trollhättan): fokuserar på Saab-bilar och berättar historien om Saab Automobiles. Här kan du se olika modeller och lära dig mer om företagets innovationer inom bilindustrin.

Smålands bil- musik- och leksaksmuseum (Rydaholm) där de största objekten är de 60-talet veteranbilar som står snyggt uppställda inne på museet. Stora mäktiga bilar, både från England, Tyskland och så klart USA. En sportbil som gör 0–100 kilometer i timmen på tre sekunder, en stor limousine från 30-talet. ” Intill museet finns en vacker och barnvänlig badplats samt ett litet kapell. Välkommen till en upplevelse för hela familjen!”

Motormuseet i Grängesberg museum har en bred samling av fordon, inklusive bilar, motorcyklar, traktorer och järnvägsvagnar. Här kan du utforska olika typer av motorfordon och deras tekniska utveckling. 

Härnösands Bilmuseum med bilarna du glömt att du minns är Sveriges största bilmuseum med omkring 270 olika bilmodeller. Kontrasterna är många, Rolls Royce möter Tjorven, du kan jämföra Trabant med T-Ford och se skillnad i storleken mellan VW Bubbla och 1950-talsmonstren från USA. 

Vindö bilgalleri (Djurhamn) med en aktningsvärd samling av Porsche och Ferrari i den privata samlingen av drygt 80 bilar. Barnens höjdpunkt är den fria tillgången till utryckningsfordonen och deras glass har dessutom hyllats i glass-sm.