Kia EV9 utsedd till Årets Bil i Världen och Årets Elbil - Dubbla Priser i World Car of the Year

Kia EV9 har tagit världen med storm genom att erövra dubbla priser i World Car of the Year (WCOTY), där den utsetts till både "Årets Bil" och "Årets Elbil". Dessa prestigefyllda utmärkelser gavs på New York Auto Show av World Car Awards och markerar en milstolpe för Kia och bekräftar dess ledande position inom bilindustrin.

Kia's VD och koncernchef, Ho Sung Song, uttryckte sin djupa stolthet över denna bedrift och underströk dess betydelse som ett resultat av företagets fokus på att driva gränserna för teknik och design. "Kia EV9 är enastående i sin innovativa design, rymliga interiör och konkurrenskraftiga pris", tillade han.

Juryn, bestående av 100 framstående biljournalister från 29 länder, röstade enhälligt för Kia EV9 i två kategorier med motiveringen att modellen erbjuder en imponerande kombination av komfort, prestanda och hållbarhet. Byggd på den avancerade E-GMP-plattformen, är EV9 den första modellen från Kia som använder den fjärde generationens batteriteknik för förbättrad prestanda.

Sedan dess lansering har Kia EV9 inte bara tagit hem dubbla priser i WCOTY, utan har även blivit belönad med flera andra utmärkelser runt om i världen. Den har erkänts som "Bästa Familjebil" i Golden Steering Wheel Awards, "2024 års Nordamerikanska Utility Vehicle of the Year" och "Bästa Premium SUV" i Newsweek Autos Awards, för att nämna några.

I Sverige har Kia EV9 gjort ännu större intryck genom att utses till "Årets Elbil" av tidningen Elbilen och vann det prestigefyllda priset "Teknikens Världs Stora Bilpris". Denna framgång visar inte bara på EV9:s överlägsenhet på den globala scenen utan också dess anpassning och popularitet på den svenska marknaden.

Kia EV9 är en helt elektrifierad SUV som erbjuder plats för upp till sju personer. Med imponerande funktioner som ultrasnabb laddning med 800-voltsteknik, Vehicle-to-load-funktion för ökad användarflexibilitet, en imponerande räckvidd på upp till 512 kilometer, fyrhjulsdrift och en kraftfull motor på 384 hästkrafter, har EV9 snabbt blivit det självklara valet för kunder som söker både prestanda och hållbarhet.

Sammanfattningsvis, Kia EV9's framgång i att vinna dubbla priser i World Car of the Year, tillsammans med dess imponerande lista av andra utmärkelser och dess överlägsna prestanda och design, placerar den i frontlinjen av elbilsevolutionen och cementerar Kias position som en ledande aktör inom den globala bilindustrin.

 Kia EV9 ett starkt och attraktivt alternativ som företagets leasingbil som inte bara erbjuder en enastående körupplevelse utan också en hållbar framtid.

Kontakta oss på SamWest Leasing idag för personlig service, transparent prissättning och konkurrenskraftiga priser och med optimerade leasingalternativ blir Kia EV9 den ultimata företagsbilen. Låt oss hjälpa dig att maximera ditt företags ekonomi genom att effektivisera dina bilkostnader för din nästa leasingbil!

Vi vill särskilt framhålla nedanstående fördelar med att samarbeta med oss

 

·     Personlig service – Vi svarar när du mejlar och ringer

·     Inga uppläggnings- eller aviavgifter – Transparent prissättning

·     Inga straffavgifter för förtidslösning av kontraktet för bilbyte – Full flexibilitet

·     Avyttring av inbytesbilar med lönsamma resultat – Vi maximerar ditt inbytespris

·     Konkurrenskraftiga priser – Ditt leasingavtal grundar sig på våra stora inköpsvolymer 

 https://www.worldcarawards.com/web/

https://elbilen.se/