Ford avslöjar specialutgåvan av Mustang för firandet av 60-årsjubileum 2025

Ford kommer att bygga 1965 exemplar av Mustang för att hedra debutåret – det officiella debutåret. 1 965 bilar, det är antalet exemplar Ford kommer att bygga av Mustang med 60-årsjubileumspaketet, en hyllning med emblem och ränder till 1965 års Mustang. Bilen kommer att vara tillgängligt för beställning i sommar och gå in i produktion senare i år – pris ännu ej avslöjat.

Bilarna är lackade i rött, vitt eller blått och exteriören håller sig till en palett av grått, rött och silver. Den mest iögonfallande visuella detaljen är de 20-tums mörka femekade hjulen som har en röd, stämplad aluminiumcentrumkapsel som påminner om centrumkapslarna på 1965 års modeller.

Likaså påminner emblem på skärmarna och bagageluckan om '65 års "cloisonné"-emblem. Cloisonné är tekniken där färgat glaspasta används för att skapa mönster som sedan bränns i en ugn vid cirka 1500 grader. Det kommer naturligtvis finnas en serienummerplakett på instrumentpanelen

65-årsjubileumet inkluderar också rökfärgade Nite Pony-strålkastare och en nätgrilldesign som, enligt Ford, "är en återkoppling till 1964 års original". Nu måste vi påpeka att Ford började bygga Mustang i mars 1964, och bilarna byggda genom juli det året var mycket olika 1965 års modeller, till och med två olika motorer, men Ford sa aldrig officiellt att det fanns en 1964-modell och alla började bara kalla de tidiga bilarna för 1964.5.

Det innebär att om du köper en 2024 Mustang nu till midsommar får du också en jubileumsmodell, på ett sätt.