Volvo meddelar att de kommer att avsluta produktionen av dieselbilar nästa år. Detta beslut är en del av Volvos ambitiösa mål att bli helt elektrifierade fram till 2030.

Volvo meddelar att de kommer att avsluta produktionen av dieselbilar nästa år. Detta beslut är en del av Volvos ambitiösa mål att bli helt elektrifierade fram till 2030.

Volvo Cars meddelar under klimatveckan i New York att de kommer att avsluta produktionen av dieselbilar nästa år. Detta beslut är en del av Volvos ambitiösa mål att bli helt elektrifierade fram till 2030 och att vara helt klimatneutralt senast år 2040. Om du funderar på att beställa en leasingbil, tjänstebil eller företagsbil med är det bra att ha detta i åtanke.

Volvo Cars planerar att tillverka sin sista dieselbil i början av nästa år, och detta är ett tydligt exempel på hur snabbt marknaden och kundernas preferenser har förändrats. För bara fyra år sedan stod dieselbilar för majoriteten av försäljningen, men den trenden har nu vänt. Detta beror på ändrad efterfrågan på marknaden, strängare utsläppsregler och Volvos fokus på elektrifiering. Majoriteten av Volvos försäljning i Europa består nu av elektrifierade bilar, antingen helt elektriska, BEV eller med plug-in hybriddrivlinor, PHEV.

En annan faktor som påverkar beslutet är Volvos tidigare ambition att sluta tillverka nya förbränningsmotorer. Volvo är helt inriktade på att skapa et omfattande modellprogram av helt eldrivna premiumbilar som uppfyller alla förväntningar från Volvokunder och som blir en viktig del av Volvos ansvar på klimatförändringarna.

Om du vill beställa en leasingbil, tjänstebil eller företagsbil och samtidigt bidra till en grönare framtid, kan du fundera på att välja en elektrifierad Volvo som din nästa bil. Samwest Leasing är din pålitliga partner när det gäller att hitta rätt leasinglösning och som hjälper dig att optimera bilägandet, vare sig du har en bil eller flera bilar i företaget.

 

Kontakta oss idag för att diskutera dina behov och valmöjligheter när det gäller leasing av elektrifierade bilar. Vi är här för att hjälpa dig att göra det bästa valet för din verksamhet och planeten.